Onderzoekers station in houtskeletbouw voor jonge ontdekkingsreizigers

Buitenklaslokaal voor basisschool in Duitsland

Houtskeletbouw, in opdracht van Backhaus und Barnett

Binnen zijn verschillende hoeken waar je vanalles kunt onderzoeken, microscopen, verrekijker, stektafels, bibliotheek boven op de vide. Er komen verschillende vitrines waar stenen, opgezette dieren, plantaardig materiaal, schelpen etc. tentoongespreid, bestudeerd en verlicht kunnen worden.

Hier werken we aan een buiten klaslokaal waar natuuronderwijs gegeven kan worden op een avontuurlijke manier. Reizen, naar het bos gaan, etc. is niet altijd mogelijk, vooral met kinderen die in een rolstoel zitten. In dit huisje waant de leerling zich ‘buiten’ in een andere omgeving als een schoolse omgeving, het moet een avontuurlijke ontdekking worden. De leraar kan zelf de lesstof inrichten. Het gaat over het ontdekken van de wereld op een avontuurlijke manier, je hebt hier andere mogelijkheden dan in het klaslokaal.