Hilbert Tjalkens en Vera Teunen

Hilbert Tjalkens en Vera Teunen vormen samen Hout Sier. Vera heeft zich gespecialiseerd  in het maken van houten ornamenten, restauratie en nieuw. Hilbert Tjalkens ontwerpt meubels en unikaten, naar wens van de klant.

Alles wordt in onze eigen werkplaats vervaardigd, in onze beeldhouwerij worden met de hand fijne vormen gestoken en ornamenten gerestaureerd, maar als voorbereiding of aanvulling kunnen we ook complexe bewerkingen met onze CNC-freesmachine uitvoeren.

Er wordt vaak gewerkt met modellen (van klei/papier) zodat de klant van tevoren een idee krijgt van de te maken vorm en dit zo nodig kan bijsturen voordat het in hout uitgevoerd wordt.

Onze opdrachtgevers zijn meestal ondernemers zoals (interieur-)architecten, meubelrestaurators, kerken, bouwbedrijven, interieurbouwbedrijven, interieursbouwers voor jachten enzovoort. Ook zijn er particuliere klanten met exclusieve behoeften, zoals eigenaren van monumenten of mensen met bijzondere wensen voor hun interieur. Of het nu bedrijven zijn of particulieren, al onze klanten hebben speciale en exclusieve wensen. Wij ondersteunen u graag in uw projecten – neem gerust contact met ons op.

Wat past bij u? Wij zetten volgens een stappenplan uw persoonlijke voorstellingen om naar een ontwerp. Eerst worden er schetsen gemaakt, deze worden verfijnd en verduidelijkt met detailtekeningen of modellen. Tijdens dit gezamelijke proces wordt u als opdrachtgever bij elke stap betrokken. Als het gemaakte model aan alle eisen voldoet begint pas de produktie. Al onze produkten zijn hiermee unikaten.

Mijn voorkeur gaat uit naar het uitdenken van goede oplossingen voor interieur, meubels en ornamenten, vaak zijn de meest simpele oplossingen het beste.
Hilbert
Als ik helemaal op ga in het snijwerk, als ik zelf begin te geloven in wat ik in hout gesneden heb, als werkelijk een mannetje op zijn console klimt, met zijn been over de rand geslagen, heb ik het meeste plezier in mijn werk.
Vera

Wat doen we nog meer?

De natuur heeft ons veel te bieden, behalve met hout werken, zijn we vaak bezig met de natuur om ons heen, groente verbouwen, verzamelen, inmaken, bomen planten.