Interieur

Meubels zijn altijd uniek en naar wensen van de klant ontworpen. Meestal wordt eerst uitgebreid geïnventariseerd wat wensen en eisen zijn, op materiaal-, vorm- en financieel gebied.

Voor zowel bedrijven als particulieren hebben we vele verschillende kasten gebouwd.

We werken zowel met massief hout als met plaatmateriaal, bij de laatste is ook heel wat keus. Enkele kasten hebben we gespoten, maar ook hebben we met HPL (kunststofplaat) belijmde platen gewerkt zodat er geen grote verdere afwerking nodig was.

Wat massiefhout betreft werken we vaak met eikenhout, essen, linde, fruithoutsoort zoals appel of kersenhout. Voor buitenmeubilair hebben we verschillende keren met Robinia gewerkt, een houtsoort die zeer geschikt is voor buiten, maar toch uit Europa stamt. Een goed alternatief voor tropisch hout. Op dit moment hebben we ook enkele berkenstammen gezaagd op voorraad, een bijzondere houtsoort om massief te verwerken, in de reguliere houthandel weinig te koop (wel als plaatmateriaal veel verwerkt).

Als we met plaatmateriaal werken kiezen we meestal voor berken- populieren- of vurenmultiplex, dan is het meubel een lang leven beschoren. De verbindingen worden degelijk uitgevoerd.

Budget

Vaak hebben we ons ook naar het budget van de klant gericht, wat kan er gemaakt worden binnen dit budget is dan de belangrijkste vraag. Wat betreft materiaalkosten, bewerkingen en gekozen afwerking kan daar al heel wat bepaald worden. Om een voorbeeld te noemen, voor een basisschool moesten binnen een beperkt budget grote kastenwanden gemaakt worden. Door hier HPL belijmde platen te gebruiken bespaart men zeer op afwerking (alleen de randen moeten nog gelakt worden). Daarnaast hebben we in plaats van grepen te gebruiken, uitsparingen in het plaatmateriaal gefreesd, om ook hier materiaalkosten te sparen.